مضرات تفاله چای برای گیاهان

مضرات تفاله چای
  • در چه مواقعی نباید از تفاله چای برای گیاهان استفاده کرد؟

       اگر شما با گیاهان سروکار دارید و از آنان نگهداری می‌کنید حتما شنیده‌اید که می‌گویند تفاله چای برای گیاهان مفید است. این موضوع می‌تواند درست باشد ولی باید به طور صحیح مورد استفاده قراربگیرد. اگر می‌خواهید از تفاله‌ چای برای گیاهان استفاده کنید حتما از اینکه تفاله‌ی چای خشک باشد مطمئن شوید. چون تفاله‌ی خیس باعث می‌شود خاک گیاه آفت‌هایی مثل کرم ، هزارپا ، پشه و…گرفته و در نتیجه گیاه را خراب کند. در ادامه می‌خواهیم درباره مضرات تفاله چای برای گیاهان بیشتر صحبت کنیم پس با کاکتی استور همراه باشید.

    مطالبی که در ادامه خواهید خواند:

    استفاده از تفاله چای برای کدام گیاهان، منجر به مرگ آن‌ها می‌شود؟

       تفاله‌ی چای برای گیاهانی که اسید دوست هستند مفید است و برای گیاهانی که خاک قلیای را ترجیح می‎‌دهند نباید استفاده شود. مقدار زیادی تانن در چای وجود دارد که همین باعث می‌شود پس از ورود تفاله چای به خاک، آن خاک را اسیدی کند. پس استفاده تفاله چای برای گیاهانی که در خاک قلیایی رشد می‌کنند ممنوع است. همینطور بهتر است تفاله‌ی چای برای گیاهان زینتی استفاده شود و برای گیاهانی که خوراکی هستند مورد استفاده قرارنگیرد. در عکس پایین خاک مورد نیاز گیاهانی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند را مشخص کرده‌ایم:

    چه گیاهانی اسید دوست و چه گیاهانی قلیایی دوست هستند

    تفاله چای چه تأثیری بر خاک دارد؟

       در بالا گفتیم که تفاله چای باعث اسیدی شدن خاک می‌شود به همین دلیل باید در خاک گیاهان اسید دوست مورد استفاده قراربگیرد. غیر از این موضوع تاثیرات دیگری هم در خاک میگذارند که در پایین آنان را برای شما نام بردیم:

    • تانن‌ها: این مواد شیمیایی به بارورتر شدن خاک کمک می‌کند، به خصوص اگر تفاله چای مستقیما به خاک اضافه شود و در خاک تجزیه شود.
    • مواد معدنی کمیاب: فسفر و پتاسیم مواد مغذی حیاتی و کمیاب هستند که در چای وجود دارند. این مواد مغذی به رشد گیاهان کمک بزرگی می‌کنند.
    • نیتروژن: دلیل زرد شدن و توقف رشد گیاه کمبود نیتروژن است. شما با استفاده از چای می‌توانید نیتروژن گیاه خود را تأمین کنید.

    مضرات تفاله چای در گیاهان باغ یا باغچه

       همانطور که در بالا گفتیم تفاله چای به دلیل مقدار تاننی که در آن وجود دارد باعث می‌شود خاک اسیدی شود. برخی از گیاهانی که میوه دارند خاک اسیدی را دوست دارند مانند درخت پرتقال، درخت سیب، بوته توت فرنگی و… ولی بهتر است شما از مقدار خیلی کم تفاله چای برای آنان استفاده کنید. سبزیجات هم همینطور است. سعی کنید برای این موارد از تفاله چای استفاده نکنید ولی اگر خواستید این کار را انجام دهید حتما با احتیاط این کار را انجام دهید و زیاده روی نکنید.

    نحوه استفاده موثر از تفاله چای

       شما می‌توانید هم از چای سیاه و هم از چای سبز برای گیاهانتان استفاده کنید. ولی اگر از تی‌بگ استفاده می‌کنید حتما قبل از اضافه کردن تفاله آن به خاک پوستش را جدا کنید و مستقیما داخل خاک بریزید. حتی می‌توانید با اسپری کردن چای سرد روی برگ‌های گیاه  از بیماری‌های قارچی که برخی از گیاهان ممکن است از آن رنج ببرند جلوگیری کنید. ولی این را در نظر بگیرید که چای شما حاوی شیر، عسل و شکر نباشد. چون اگر چای شما حاوی این موارد باشد بدتر به گیاه شما آسیب می‌رساند. و در آخر همانطور که در بالا گفتیم حتما تفاله چای را خشک کنید بعد استفاده کنید.

    چای و قهوه دو نوشیدنی پر مصرف بد از آب در جهان هستند پس به شما پیشنهاد می‌کنیم مطلب “تفاله قهوه برای چه گیاهانی مضر است” را بخوانید.

    جمع‌بندی

    به طور خلاصه برای استفاده از تفاله‌ی چای باید چند مورد را در نظر بگیرید:

    1. تفاله چای خشک باشد.
    2. اگر از تی‌بگ استفاده می‌کنید کاغذ آن را جدا کنید.
    3. تفاله چای فقط برای گیاهان اسید دوست مورد استفاده قرار بگیرد.
    4. چای شما نباید حاوی عسل، شکر و شیر باشد.
    5. بهتر است از تفاله چای سیاه و چای سبز استفاده کنید.

    امیدواریم در این مطلب به خوبی مضرات تفاله چای برای گیاهان را توضیح داده باشیم تا شما با خیال راحت از آن استفاده کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۵ رای
    دیدگاه کاربران
    1 دیدگاه
    • Parisa 12 دی 1403 / 10:23

      با سلام با آب دادن به گلدان و دوباره خیس شدن چای اشکالی برای گل بوجود نمیاد ؟

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *